سفارش تبلیغ
صبا ویژن



فضای شهر مجازی عادلانهتراز فضای شهرواقعی است -

   

عضو هیات علمی دانشکده‌علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: نکته‌عدالت خواهانه‌ای در نظام کامپیوتر وجود دارد که بر اساس شایستگی‌های قانونی یک فرد،پاسخگوی خواسته‌های اوست، همچنین فضای مجازی عدالت را به صورت بهینه‌تری برقرار می‌کند.
به گزارش ایسنا «دکتر سعیدرضاعاملی»علت اصلی در ظهور شهر مجازی را دو جریان موازی دانست و اظهار داشت: ظهور صنعت همزمان ارتباطات و نظام فراگیر کامپیوتری در کنار شکل‌گیری و جهت‌گیری به سمت نظام خود راهبر کامپیوتری عوامل ظهور شهر مجازی است .
وی در ادامه گفت: مشکل تردد در کلان‌شهرها با وجود جمعیت‌های بزرگ نیاز به ایجاد فرا شهرها یا شهر مجازی را ضروری می‌کند؛چرا که اگر شهروندان همه‌خواسته‌ها‌ی خود را با رفت وآمد انجام دهند ترافیک سنگینی در شهر ایجاد می‌شود که هم باعث تخریب محیط زیست می‌شود و هم بهداشت سلامت و روان شهروند را به مخاطره می‌اندازد .
عاملی در تعریف شهر مجازی اظهار داشت: شهر مجازی، شهری است که تمام ظرفیت‌های آن امکان تبدیل به فرآیند اطلاعاتی را دارا باشد و بتواند به فضای مجازی منتقل کند. خط‌مشی‌های شهر مجازی به موضوع تردد‌های بین شهری به این صورت نگاه می‌کند که آیا امکان انتقال به فضای مجازی رادارد وآیا این فرآیندها با کلیک موس امکان پذیراست؟
وی در ادامه تصریح کرد: اضافه شدن لفظ الکترونیکی به جهان واقعی زیرپای جهان واقعی را خالی می‌کند و وظایف جهان واقعی را به مجازی منتقل می‌کند؛ به عنوان مثال همه‌کارهایی که در E-Banking انجام می‌شود تمام کارهایی است که به فرد حضوری در بانک انجام می‌دهد و این کارها توسط کامپیوتر انجام می‌شود .
استاد دانشگاه تهران، بستن مراجعات جهان واقعی را عاملی برای تحقق جهان مجازی برشمرد و خاطر نشان کرد: برای تحقق باید مراجعات جهان واقعی را بست؛ به عنوان مثال شهرداری پاسخگوی مراجعان حضوری نباشد و برای گرفتن مجوز ساختمان تمامی ‌مراحل از طریق کامپیوتر انجام شودکه این خود حجم زیادی از مراجعات را کاهش می‌دهد، همچنین با یک معنای استعاره‌ای متافوریک می‌شود گفت، تمامی‌ظرفیت ترافیک یا بخش عمده‌ای از آن به فضای مجازی منتقل می‌شود .
عاملی ،خصیصه‌های زیادی به لحاظ تکنیکی را برای فضای مجازی دانست که قابلیت کارها را بالا می‌برند و اظهار داشت : ورود صنعت در فضای مجازی این امکان را می‌دهد که تمامی‌پروسه‌های داخلی به صورت مجازی انجام می‌شود و فرد هم احساس وارد شدن به فضای دیگر را نکند به گونه‌ای که تعاملات واقعی باشد .
وی با اشاره به ظهور ایده‌نظام فراگیر کامپیوتری در سال 1996 ،گفت : نظام فراگیر کامپیوتری به دنبال این است که همه‌فرآیندها را کامپیوتری کرده و خروج کامپیوتر از مانتیور را به همراه حاشیه نشین کردن آن ایجاد کند؛ به عبارت دیگر در سال 2000 ، 10 درصد فرآیندهای اجتماعی غیرانسانی بوده و به مرحله‌ای برسد که 90درصد فرآیندها توسط ماشین انجام شود.
دکتر عاملی، با اعلام اینکه این فرآیند توسعه یافته ،زیرساخت‌های جدی لازم دارد،خاطر نشان کرد:صنعت مخابرات مهم‌ترین زیرساخت آن است که تبدیل شدن بسیاری از روندها به دیتا و تعریف شدن استانداردهای کار در نظام IT را در کوتاه‌مدت می‌طلبد.
روزنامه آسیا



نویسنده » حدیث » ساعت 10:22 صبح روز پنج شنبه 87 آبان 30