[افسانه]: مونوریل سه برابر مترو هزینه دارد.
[واقعیت]: هزینه ساخت مونوریل و مترو قابل مقایسه است.
• در دنیای واقعی هزینههای ساخت مترو و مونوریل بسته به شرایط محیطی (نظیر عوارض زمینی، آبراهها، مناطق زلزلهخیز و...) بسیار متغیر است. هزینه مترو سرتاسری در سیاتل امریکا حداکثر 70درصد هزینه احداث خط مترو برآورد شده است.
[افسانه]: سودآوری مونوریل به طور کلی در هالهای از ابهام است.
[واقعیت]: مونوریل نهتنها دارای احتمال واقعی سودآوری است بلکه میتواند هزینههای ساخت را همراه با سود آن برگرداند.
[افسانه]: وجود مونوریل معماری و زیبایی بصری شهر را بر هم میزند.
[واقعیت]: تحقیقات گستردهای برای اثبات سازگاری و همخوانی مونوریل با موازین معماری شهری صورت گرفته است.
• سازههای مونوریل در صورت بهرهمندی از طراحی مدرن به جاذبههای شهری میافزایند.
• اگر در طراحی سازههای مونوریل خلاقیت هنری با دانش مهندسی تلفیق شود، مونوریل خود میتواند یکی از زیباییهای مبلمان شهری به حساب آید. به عنوان مثال در مونوریل اصلی مالزی در محل مرکز خرید پایههای مونوریل چنین نقشی را ایفا میکنند.
[افسانه]: تنها مترو و یا خطوط اتوبوسهای پرسرعت (BRT) میتواند موجب افزایش توسعه حمل ونقل مسافر شود.
[واقعیت]: مونوریل نیز همانند مترو و اتوبوسهای BRT میتواند موجب توسعه بخش حمل ونقل مسافر شود. یکی از مزایای آن این است که ایستگاه های هوایی مونوریل از سکوهای سرپوشیده قطار سبک شهری و ایستگاه های رایج اتوبوس بسیار مدرنتر است. این ایستگاههای هوایی میتوانند به ترمینالهای هوایی همراه با مغازه، رستوران، روزنامه فروشی و سایر مکان های موجود در یک محیط بسته دارای تهویه مناسب شباهت داشته باشند.
[افسانه]: مونوریل در مقایسه با مترو و اتوبوسهای BRT ظرفیت حمل مسافر کمتری دارد.
[واقعیت]: با این که ظرفیت حمل مسافر در واگنهای مونوریل کمتر از متروست ولی قابلیت حمل مسافر در مونوریل میتواند با حرکت واگنها در فواصل زمانی کوتاهتر- معمولا هر 4 دقیقه - قابل مقایسه باشد. به دلیل خودکار بودن واگنها این زمان میتواند به 90 ثانیه کاهش یابد. این موضوع در مورد واگنهای کوچکتر و سریع تر که با تناوب بیشتری به مقصد می رسند نیز صادق است. مسافر هم زمان کمتری را در انتظار صرف می کند و زودتر به مقصد می رسد.
منبع : نشریه ی اندیشه گستر